Partibrejkers

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Sre Jan 16 2008, 20:05Zoran Kostić Cane (rođen 17. avgusta 1964. u Beogradu) pevačku karijeru je započeo u sastavu "Urbana gerila" da bi nastavio kao frontmen "Radničke kontrole" u kojoj su još bili bubnjar Žika Todorović, basista Srđan Đile Marković i gitarista Darko Milojković. Sa snimcima "Dosada", i "TV u koloru" pojavili su se na kompiliacijskom albumu "Artistička radna akcija" (Jugoton 1981.)
Na tim snimcima gostovali su gitarista Ljuba Sedlar (svirao je bubnjeve) i bubnjar Relja Obrenović iz grupe "Petar i zli vuci". Radnička kontrola nastupila je 1981. na smotri ABRS na Tašmajdanu kada je koncert prekinut zbog Canetovog provociranja publike, a njegovo ponašanje je izazvalo i moralno političke rasprave u dnevnim novinama. Nastupali su kao predgrupa u Ljubljani na poslednjem koncertu Šarla akrobate oktobra 1981. godine. To je ujedno bio poslednji koncert Radničke kontrole.
Grupu Partibrejkers osnovali su avgusta 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović Manza (rođen 1959.), gitarista Nebojša Antonijević Anton (rođen 20. februara 1961. godine u Zemunu) i gitarista Ljubiša Kostandinović (rođen 1959.) Manza i Ljuba su svirali zajedno u grupi Republika, a Anton je u drugoj polovini sedamdesetih svirao u grupama BG 5 (Sa Ivicom Vdovićem i Bojanom Pečarom), Butik i Šine. Gostovao je i na pločama drugih grupa, potpisujući se kao Riki Rif. Shodno svom razuzdanom ponašanju i po Canetovom doživljaju samih sebe, a u Manzinom prevodu, nazvali su se Partibrejkers (Žurkolomci).
Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u "Dadovu" kao predgrupa sastavu The Fifties. Tokom sledeće godine svirali su sve intenzivnije. U Zagrebu su jednom prilikom za tri dana održali pet koncerata. Pošto ih je pažljivo slušao, za peti nastup zvuk je uradio Džoni Štulić i čak se ponudio da im bude producent.
Na ploči "Ventilator 202" (PGP RTB 1983.) objavljena je njihova pesma "Radio utopija", a na radio programima često su emitovani demo snimci pesama "Hiljadu godina" i "Večeras". Nove verzije tih pesama ubrzo su objavljene na singlu.
Prvi LP snimili su beogradskom studiju "O", a produkciju su uradili zajedno sa Kojom. Rhythm i blues u njihovom tumačenju, pojačan punk energijom doneo im je poštovanje publike, a pesme "Ulični hodač", "Ona živi na brdu", "Gubitnik", "Ako si..", "Stoj, Džoni" ponudile su šture, generacijski prepoznatljive iskaze. Na snimanju su gostovali Branislav Petrović Banana (usna harmonika) i Branislav Trivić (saksofon). Omot ploče radio je Anton, a u pesmi "Stoj, Džoni" iskoristili su prepev starog hita Čaka Berija "Johnny B. Good" koji je snimio Tomi Sovilj na EP-ju "Stoj, Džoni" (Diskos 1967.).
Uprkos dobrom prijemu debija, posle preslušavanja demo snimaka za drugu ploču, u Jugotonu su im zatvorili vrata pod izgovorom da u pesmama nema dovoljno bunta. U leto 1985. godine Manza je napustio grupu, pa je u grupi jedno vreme bubnjeve svirao Nenad Krasavac Kele (Disciplina kičme), a decembra 1985. godine prestali su sa radom.
Posle kraćeg Antonovog izleta sa grupom Plaćenici, ponovo su se okupili juna 1986. godine. Za bubnjevima je bio Vlada Funtek (ex Plaćenici), novi basista postao je Dime Todorov Mune (ex Radost Evrope), a iz grupe je otišao Ljuba. U mestu Bukovac, u studiju Milana Ćirića snimili su materijal za novu ploču koju ponovo niko nije želeo da objavi, a traka je mesecima stajala u PGP RTB-u jer niko nije bio zainteresovan da je presluša.
Partibrejkers su 1987. godine organizovali dva koncerta u beogradskom "Lotos" baru i od zarade kupili šesnaest Aleksandar torti koje su poklonili nezbrinutoj deci u Zvečanskoj ulici. Maja 1988. godine grupu je napustio Vlada Funtek, pa je jedno vreme sa njima svirao bubnjar Marko Milivojević, a 1989. godine je došao Igor Borojević (ex Potop, Banana).
Marta 1988. godine najzad im je objavljen drugi album koji je trebalo da se zove "Kobila i pastuv preljubnik" ali je dizajner zaboravio da stavi naslov na omot. Ploča je ponudila nove muzičke priloge za ozbiljnu karijeru: "Ja se ne vraćam", "Prsten", "Mesečeva kći", "Pet ispod nule", "Nema cure". Pesmu "Put" snimili su naknadno marta 1988. godine ukazujući na sopstveni novi muzički put. U to vreme MTV je snimio prilog o grupi.
Februara 1989. godine su uradili nove demo snimke. U ulozi ritam gitariste pomagao im je Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma. Novembra 1989. godine su objavili treću ploču sa takođe lepljivim pesmama "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila", "Ono što pokušavam".
Produkcijom se bavio Milan Ćirić, a Anton je otpevao glavni vokal u "Nema cure". Gost na ploči bio je Pera Joe sa svojom nezaobilaznom usnom harmonikom.
Tokom 1990. godine svirali su prvu veliku jugoslovensku turneju za koju se ubrzo uspostavilo da je bila i poslednja, bar u granicama SFRJ. Nastupali su kao predgrupa na jugoslovenskim koncertima grupe Motorhead. Krajem 1990. godine iz grupe je izašao Igor Borojević, a zamenio ga je Borko Petrović (ex Baby Kate). U toj postavi su objavili živu kasetu "Zabava još traje" snimljenu jula 1991. godine na koncertima u Zrenjaninu i Vršcu.
Februara 1992. godine na njihovom koncertu u SKC-u učešće su uzeli Emir Kusturica (ex Zabranjeno pušenje), Džoni Dep (ex Rock City Angels, The Kids) i Džim Džarmuš (ex Del Byzantinees). U to vreme u grupu se vratio Igor, a juna 1992. godine je otišao Mune, tako da je na basu bio Saša Vlajsović (NBG), a u postavu se vratio Ljubiša Kostandinović.
Uoči rata u Bosni, članovi Ekatarine Velike, Električnog orgazma i Partibrejkersa su formirali ad hoc bend Rimtutituku u okviru koga su snimili ciničnu antiratnu pesmu "Slušaj 'vamo". Izlazak singla u produkciji Radija B92 su promovisali 8. marta 1992. godine svirkom na kamionu koji je kružio beogradskim ulicama. Juna 1992. godine Rimtutituki su svirali u Beču na otvorenom prostoru u okviru antiratnog i antirasističkog festivala.
Septembra 1992. godine u studiju "O" su snimili demo za sledeću ploču. Među prvim bendovima iz Srbije su nastupali u Sloveniji, novembra iste godine. Publika ih je odlično prihvatila, a mediji su tome posvetili posebnu pažnju.
Marta 1993. godine su svirali u solunskom klubu "Milos", a organizovali su i turneju po Makedoniji. Septembra 1993. godine su učestvovali na zajedničkim koncertima u Pragu i Berlinu sa Električnim orgazmom, Ekatarinom Velikom i zagrebačkim Vješticama u okviru akcije "Ko to tamo pjeva?".
Aprila 1994. godine svirali su dva koncerta u Belgiji na multimedijalnom festivalu. Album "Kiselo i slatko" snimili su uz producentsku pomoć Vlade Negovanovića i brojnih gostiju u studiju: Srđan Todorović (bubnjevi), Zoran Radomirović Švaba (bas), Milan Mladenović (vokal, gitara i usna harmonika), Saša Lokner (klavijature), Nenad Petrović (saksofon), Pera Joe (usna harmonika), Čavke (bubnjevi), Gile (gitara), Branka K. (prateći vokali) i Puroni (udaraljke). Pesme kao "Molitva", "Ljudi nisu isti", "Hoću da znam" su ponele jasan pečat vremena u kome su nastajale.
Posle te ploče usledila je duža pauza i bilo je neizvesno da li će nastaviti zajednički rad. Ipak, početkom 1996. godine Cane i Anton su obnovili Partibrejkerse, ojačani mlađom ekipom iz Zrenjanina: basista Gojko Ševar (ex Gluve kučke), gitarista Srđan Graovac (ex Gluve kučke) i bubnjar Darko Kurjak (ex Oružjem protiv otmičara).
Objavili su kompilacijski CD "Najbolje od najgoreg" na kome su dve nove pesme "Ludo i brzo" i "Rođen loš", snimljene februara 1996. godine. Na povratničkom koncertu aprila meseca u Novom Sadu, okupili su 5000 posetilaca. Rasprodat koncert koji su održali na Tašmajdanu 29. juna 1996. godine ujedno je predstavljao povratak rock'n'rolla u glavni grad. U isto vreme je izašla i video kaseta "Poslednji dani slobode" (u izdanju radija B92), snimljena juna 1991. godine na koncertu u dvorištu KST-a.Decembra 1996. godine su svirali u Frankfurtu u pozorišnom prostoru i dočekao ih je odličan prijem.
14. januara 1997. godine su nastupali na Trgu Republike povodom dočeka Nove Godine pred izuzetno velikim brojem posetilaca. U Londonu, u klubu "Zlatni papagaj" 17. februara su okupili oduševljenu publiku sa prostora bivše Jugoslavije.
CD "Ledeno doba" su uradili u Kojinoj produkciji, a na snimanju su gostovali: Pera Joe (usna harmonika), Saša Lokner (klavijature), Puroni (udaraljke) i duvačka linija grupe Deca loših muzičara. Novim pesmama "Sjajnija budućnost", "Sit gladan", "Dobro radio loše radio" potvrdili su da su oni stari. Na disku se našla i Canetova pesma "Ne možeš mi ništa" koju je prethodno već snimila grupa Instant Karma na disku "Roll Over(Godine oktopoda 1987-1996)" (Take It Or Leave It 1996.)
Partibrejkersi su ploču promovisali velikim besplatnim koncertom koji su pod nazivom "Ne padaj pobedniče" održali 3. septembra 1997. godine u podnožju Kalemegdana, u blizini Nebojšine kule. Tim nastupom obeležili su petnaesti rođendan grupe. Početkom 1998. godine novi basista postao je Miodrag Karajanković (ex Jugosloveni), a grupu je napustio gitarista Srđan Graovac.
Posle šestogodišnje pauze svirali su 27. novembra 1998. godine u Sarajevu u rasprodatom klubu "Sloga". Na sledećoj kompilaciji "San i java" uz izbor pesama sa svih njihovih ploča dodate su dve nove "Da li sam to ja..." i "Krug".
Krajem 2000. godine nastupali su u Hrvatskoj.
Cane je gostovao na snimanju solo ploče "Evo sada vidiš da može" (PGP RTB 1989.) Srđana Gojkovića, "Zašto da ne!" (PGP RTS 1994.) Električnog orgazma. Pesma "Hoću da znam" upotrebljena je u filmu "Geto - tajni život grada". Anton je svirao na Giletovoj ploči "Evo sada vidiš da može" i "Letim, sanjam, dišem" (PGP RTB 1988.) Električnog orgazma.
Igor Borojević od 1990. godine radi kao producent tako da je potpisao ploče Bjesova, Kristala, Pilota, Dža ili bu i drugih. Komponuje za pozorište, a muzika za predstavu "Tramvaj zvani želja" je objavljena na istoimenoj kaseti u izdanju Metropolis Records 1994. godine. Polovinom 1997. godine otvorio je studio Fabrika.Polovinom 1999. godine Hi-Fi Centar je na disku objavio reizdanje prvog albuma Partibrejkersa Album "Gramzivost i pohlepa" je odlično prihvaćen kako od strane publike, tako i od strane rok kritike u Srbiji i bivšim ex-yu republikama. Kao najveći hitovi izdvojile su se pesme "Žurim", "Pogledaj", "Noćas u gradu" i "Razmetljivko". Koncertno promovisanje albuma trajalo je više od dve godine.Partibrejkers su nastupili širom ex-yu prostora... Bend je takođe promovisao ploču koncertima u Americi i Kanadi (6 koncerata: Hamilton, Toronto, Vankuver, Čikago, Los Anđeles, Njujork). Koncertna promocija albuma u Beogradu, sa dva rasprodana koncerta u Velikoj sali Doma omladine i kultnom klubu Akademija, kao i koncerti u Aquarisu (Zagreb) i BOF-u (Ljubljana) su svakako jedni od bitnijih nastupa benda u 2004 godini.Početkom 2005 godine dolazi do promene ritam sekcije benda. Umesto bubnjara Darka Kurjaka i basiste Miše Karajankovića koji su bili u bendu dugi niz godina dolaze Dejan Utvar (ex Kazna za uši, Lira vega, Presing, Eyesburn) i Vladislav Rac (ex Kanda Kodža i Nebojša, Presing). Promovisanje nove postave Partibrejksersa desilo se u klupskoj atmosferi kluba Pazi Škola u Beogradu.Takođe, koncerti po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji su pokazali da bend savršeno funcioniše. Zajednički nastup sa Chuck Berry-em u Zagrebu je svakako jedan od najbitnijih momenata u karijeri benda.Koncertom u bašti SKC-a, 2. septembra u Beogradu pred 2000 ljudi, Partibrejkers su vratili nadu u beogradski rokenrol i pokazalo se da je bend aktuelniji nego ikad, uprkos opštoj zbrci koju su napravile konfuzne tv i radio stanice i mnoštvo žute štampe koja na žalost kreira današnje viđenje života u Srbiji...Bend trenutno završava materijal za novi studijski album... Takođe, snima se film o pripremi ploče koja će se najverovatnije pojaviti početkom iduće godine.
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Sre Jan 16 2008, 20:16

Partibrejkers I 1985:

 1. Ako si
 2. Gubitnik
 3. Noć
 4. Hej ti dole
 5. 1000 godina
 6. Stoj Džoni
 7. Ona živi na brdu
 8. Ti moraš biti moja
 9. On je došao uz vetar
 10. Novi dan
 11. Ulični hodač
 12. Večeras
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Sre Jan 16 2008, 20:17

Ako si

Neko mi je oteo
Bljesak iz očiju
Ostao sam siv i sam
Postao sam gvožđe

Pusti struju kroz mene
I biću kao nekad
Ako si dovoljno luda
Ako si dovoljno hrabra.

Ako si dovoljno luda
Ako si dovoljno hrabra
Ako zaista postojiš
Prigrli me bejbe
Prigrli me bejbe.
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Max_Romeo taj Sre Feb 06 2008, 14:25

"Gubitnik"

Sve se ovde unapred zna
Posle noći dolazi dan
Svako zna šta da radi
zakoni vladaju u svemu.

Dug je put kojim idem
Niko mu ne zna kraj
Postajem gubitnik
Suvišan za sutra pored tebe.

Postajem gubitnik
Suvišan za sutra pored tebe.
Postajem gubitnik
Suvišan za sutra pored tebe.

Sve se ovde unapred zna
Posle noći dolazi dan
Svako zna šta da radi
zakoni vladaju u svemu.

Dug je put kojim idem
Niko mu ne zna kraj
Postajem gubitnik
Suvišan za sutra pored tebe.

_________________
"Out of many one people" Jah Rastafari
Marcus Garvey says :  "We declare to the world !!!! Africa must be free !!!!"
Martin Luther King says ..... He had a dream !!!!!
avatar
Max_Romeo
~~~jamaican boy~~~
~~~jamaican boy~~~

Muški
Broj poruka : 6512
Godina : 28
Location : Jamaica ...
Job/hobbies : ...savin' the world...
Datum upisa : 24.10.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Max_Romeo taj Sre Feb 06 2008, 14:25

"Noc"

Noć je stigla u grad
svi se žure, zabava traje
dugo već stojim sam
jer nemam gde da odem

A hteo bi da oteram
Svoju stvarnost u svoje snove
ja moram da uradim
Neke slike nove.

Tražim te ...
Tražim te ...

_________________
"Out of many one people" Jah Rastafari
Marcus Garvey says :  "We declare to the world !!!! Africa must be free !!!!"
Martin Luther King says ..... He had a dream !!!!!
avatar
Max_Romeo
~~~jamaican boy~~~
~~~jamaican boy~~~

Muški
Broj poruka : 6512
Godina : 28
Location : Jamaica ...
Job/hobbies : ...savin' the world...
Datum upisa : 24.10.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Max_Romeo taj Sre Feb 06 2008, 14:26

"Hej ti dole"

Hej ti dole u mraku
Što sad stojiš sam
Čega ima da se plašiš
Priđi, opusti se.

Priđi grupi ispred sebe
I radi isto što i oni
To je kompromisna igra
Za mene i za tebe.

U ovom gradu kompromisna
Igra za mene i za tebe.

_________________
"Out of many one people" Jah Rastafari
Marcus Garvey says :  "We declare to the world !!!! Africa must be free !!!!"
Martin Luther King says ..... He had a dream !!!!!
avatar
Max_Romeo
~~~jamaican boy~~~
~~~jamaican boy~~~

Muški
Broj poruka : 6512
Godina : 28
Location : Jamaica ...
Job/hobbies : ...savin' the world...
Datum upisa : 24.10.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Max_Romeo taj Sre Feb 06 2008, 14:26

"1000 Godina"

Znam kad bi živeo 1000 godina
Ceo bi mi život stao u jedan dan.
I znam kad bi živeo 1000 godina
Ceo bi mi život stao u jedan dan.

A jedan poziv menja sve
A jedan poziv menja sve
A jedan poziv menja sve
A jedan poziv menja sve

Ne želim da živim 1000 godina
Ne želim da živim 1000 godina
Hoću sad i hoću sve.
Hoću sad i hoću sve.

_________________
"Out of many one people" Jah Rastafari
Marcus Garvey says :  "We declare to the world !!!! Africa must be free !!!!"
Martin Luther King says ..... He had a dream !!!!!
avatar
Max_Romeo
~~~jamaican boy~~~
~~~jamaican boy~~~

Muški
Broj poruka : 6512
Godina : 28
Location : Jamaica ...
Job/hobbies : ...savin' the world...
Datum upisa : 24.10.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Max_Romeo taj Sre Feb 06 2008, 14:27

"Stoj Dzoni"

Slušaj sada Džoni, Džoni, saslušaj me ti
Ako ne veruješ meni kazaće ti svi
Da mene ona voli to već svako zna
Rekla mi je da sam deo njenog nežnog sna
Nikad nisam mislio na devojku tu
Ali sada svima kažem volim, volim nju.

Stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, ne budi lud.

Ne znam radi čega rastali ste se vi
Al' to nije važno jer volimo se mi
Zagrljeni provodimo svaku, svaku noć
Ona za mene ima čudnu moć
Plave oči, crna kosa i njen vitki stas
Zavele su sve klince pa eto i nas.

Stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, Džoni stoj, stoj
Stoj, ne budi lud.

Stoj... stoj... stoj Džoni... Džoni, da li me čuješ?
Da li me čuješ? ... Da l' si stvarno tako daleko Džoni?
Džoni... pričam o tebi... najbolje si izgledao od svih
Kraj priče si uvek znao... Džoni, ali ja ti moram nešto reći
Mi smo ponosni, svi... Uvideli smo, Džoni, da smo veći od tebe
Tvoja devojka je večeras sa mnom... upamti Džoni

_________________
"Out of many one people" Jah Rastafari
Marcus Garvey says :  "We declare to the world !!!! Africa must be free !!!!"
Martin Luther King says ..... He had a dream !!!!!
avatar
Max_Romeo
~~~jamaican boy~~~
~~~jamaican boy~~~

Muški
Broj poruka : 6512
Godina : 28
Location : Jamaica ...
Job/hobbies : ...savin' the world...
Datum upisa : 24.10.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:06

"Ona zivi na brdu"


Ona živi na brdu
Njen ćale stalno pije
Grubo se ophodi s njom
Tajna tatina devojka

Ona ima lepe oči
I igra celu noć
Njenu igru samo zna
Put do njenog brda.

Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka

Ona živi na brdu
Njen ćale stalno pije
Grubo se ophodi s njom
Tajna tatina devojka

Dani joj čudno prolaze
I niko ne pita za nju
Svi misle da je luda
Svi misle da je luda

Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka
Tajna tatina devojka

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:06

"Ti moras biti moja"


Uvek kad čujem odjek tvojih štikli
Odmah se pretvorim u tvoju pticu
Nećes da budem kao svi
Krotiš mene kao psa.

Pazi da te ne ujedem
Pazi da te ne ujedem
Pazi da te ne ujedem
Pazi da te ne ujedem

Ti moraš biti moja
Ti moraš biti moja
Ti moraš biti moja
Ti moraš biti moja

Sad!

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:07

"On je dosao uz vetar"


Nije im'o ništa ali imao je ritam
I muvao se okolo ceo dan i noć
Mnogi bi rekli da nekoga čeka
Il' da želi sresti nekog
Među onima što prolaze.

On je došao uz vetar
On je došao uz vetar
On je došao uz vetar

Za njim su ostala svetla
Još jednog grada
u kom je bio stranac
U kom je bio stranac ...
U kom je bio stranac ...
U kom je bio stranac ...

Nije im'o ništa ali imao je ritam
I muvao se okolo ceo dan i noć
Mnogi bi rekli da nekoga čeka
Il' da želi sresti nekog
Među onima što prolaze.

On je došao odnekud ...
On je dosao odnekud ...
On je došao uz vetar

Za njim su ostala svetla
Još jednog grada
u kom je bio stranac

U kom je bio stranac ...
U kom je bio stranac ...
U kom je bio stranac ...

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:08

"Novi dan"


Sutra te, momče, čeka novi dan
Veruj da može da se desi ono što bi želeo
Izađi na ulicu i lutaj k'o gluvo kuče
I gledaj da l' se nešto promenilo noćas u tvoju korist.

Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?

Sutra te, momče, čeka novi dan
Veruj da može da se desi ono što bi želeo
Izađi na ulicu i lutaj k'o gluvo kuče
I gledaj da l' se nešto promenilo noćas u tvoju korist.

Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?
Da li ima zabave za tebe?

Reci

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:08

"Ulicni hodac"


Ja sam ulični hodač
Ja hodam i sanjam da gledam
Noćni klub i dečake u plavom
Kako u plavo farbaju ovaj grad

Modro-plavo kao tvoje oči, dečko
Modro-plavo kao tvoje oči, dečko

Ja sam ulični hodač ...

Ja sam ulični hodač
Nemoj da me zaustavljaš i pitaš
Zašto sam ovakav
Ulični hodač.

Ulični hodač
Ulični hodač
Ulični hodač
Ulični hodač

Ja sam ulični hodač
mnoge mi stvari nisu važne
Ja hodam
Ja sam ulični hodač
I više me nema

Ja nestajem ...
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:09

"Veceras"


Večeras, ako želiš saznati
Dođi sama posle ponoći

Večeras, kad lutke šetaju
saznaćeš, saznaćeš istinu.

Kako se osećam, kako se osećam
Kako se osećam, kako se osećam

Večeras, večeras
želim da si sa mnom
Da li to možeš da uradiš?
Večeras posle ponoći
kad zakucaš na moja vrata i kad kazeš ...
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:10

Partibrejkers II 1988:


 1. Prsten
 2. Put
 3. Ja se ne vraćam
 4. Mesečeva kći
 5. Kako je teško bez tebe
 6. 5 ispod nule
 7. Bambusov cvet
 8. Ona kaže ljubav...
 9. Nema cure
 10. 1000 zvezda (biću tvoj)
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:13

"Prsten"


Mogla si da budeš moja, al' nisi smela
Sada si sama i ničija
I svi imaju pravo na tebe, i svi imaju pravo na tebe
Mogla si da budeš moja, al' nisi smela

Kupio sam prsten, kupio sam pušku
Jedno od ta dva baciću u reku
Kupio sam prsten, kupio sam pušku
Jedno od ta dva baciću u reku

A sada, vidim, vodiš drugog
Tvoja sreća ne liči na tebe
Mogla si da budeš moja, al' nisi smela
Mogla si da budeš moja, al' nisi smela

Kupio sam prsten, kupio sam pušku
Jedno od ta dva baciću u reku
Kupio sam prsten, kupio sam pušku
Jedno od ta dva baciću u reku
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:13

"Put"


Rođen sam u zadnjem vagonu na pruzi za jug
Nije bilo mesta za mene,
Dan je bio vreo,
A put dug

I bio sam svugde, radio sam svašta,
Svako mi je bio dobar drug.
Na svom sam dlanu tražio tajnu
Video sam samo besnu oluju.

Pa, pa, pa-ram-pa,
Put, put, put za jug

Pričao sam priče o brdu u zlatu
Svoje sam telo video u blatu
Moj duh sada slobodno šeta
Videćeš ga na putu za jug.

Moj duh sada slobodno šeta
Videćeš ga na putu za jug

Moj duh, moj duh
Moj duh, moj duh
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:14

"Ja se ne vracam"


Dohvati me rukom
Uhvati ako možeš
Ja sam u pokretu.

Požuri dok me vidiš
Kreni što pre.

Ako sam spor
Onda sam ti drag
Trag u sećanju
Biću tu kad se najmanje nadaš
Biću tu.

Drži me jako, drži me jako

Ja se ne vraćam
Ja se ne vraćam
Ja se ne vraćam
Ja se ne vraćam.

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:15

"Meseceva kci"


Još uvek živi tamo gore
Gde su joj zvezde prve komšije
I više nikog nema pored nje
Svoj život provodi sama.

Mesečeva kći, začarana,
Spava pod senkom uspomena
Mnoge godine već prošle su
Još samo priča seća na nju.

S ortacima sedim i ispijam piva
I kao da me ništa nije briga
A dao bih sve što imam da znam
Da li sam joj potreban

... Mesečeva kći
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:15

"Kako je tesko bez tebe"Govorim ti najružnije reči
Ali ne brini za mene
To je samo način da ti kažem da te volim.

Radim ti najstrašnije stvari
Ali ne brini za mene
To je samo način da ti kažem da te trebam.

Suviše ponosan
Da bi videla kako je teško
Kako su stvari prazne bez tebe
Kako je teško
Odlazim koracima suviše brzo
Da bi to mogla da vidiš ... na meni.

Kako je teško bez tebe
Kako je teško bez tebe
Kako je teško bez tebe
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:16

"5 ispod nule"Nemoj da si besna kada znaju svi
Da te više ne mogu zaboraviti
Ponovo sam doš'o jer te volim sad
Ne pitaj za sve moje srce zna.

Pet ispod nule čeka napolju
Pusti me da uđem, opet sam tu.

Pet ispod nule čeka napolju
Pusti me da uđem, opet sam tu.
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:17

"Bambusov cvet"


Gomila prolazi
Ne vidim ništa osim tebe
Prolaziš uvek
U pravom trenutku za mene.

Donosiš sa sobom
Uvek ono što mi najviše treba
Ti si ono što me čini
Pored tebe uvek gledam s neba.

Vidim osmeh je na licima mnogim
Al' nijedan nije kao tvoj
Vidim osmeh je na licima mnogim
Al' nijedan nije kao tvoj
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:17

"Ona kaze ljubav"Ona kaže ljubav
Pokreće ovaj svet
Uvek digne glavu
Kada prolazim pored nje.

Uživa da je gledam
I svima da pričam o njoj
Zamišljam da kaže
Dođi mali na brod moj.

Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj

Kada ulicom prođe
Svi se okrenu jer misle na nju
Zna, nasmeje se, produži dalje
Uvek će da sanjaju o njoj.

Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj
Da li zvonim na pogrešan broj

Pogrešan broj, pogrešan broj,
hajde reci ... hajde reci mi
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:18

"Nema cure"Ona kaže da me voli do neba
Ona kaže da sam sve što joj treba
Ni u srcu džungle u vreloj Africi
Nigde nema tol'ko ljubavi

Ali prijatelju, veruj mi
Ali prijatelju, nemoj se prevariti

Nema cure koja ne voli
Da svoga dečka prevari
Ne, ne, nema cure koja ne voli
Haj, haj, Bože daj, ili curu ili Raj
avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Gangsta_Bejbi taj Ned Mar 09 2008, 18:20

"1000 godina (bicu tvoj)"


Hiljadu zvezda na nebu sja
Znaj da ćes biti moja sva
Stanujem na spratu ne zna mu se broj
Ali kada siđem biću tvoj

Biću tvoj, biću tvoj,
Samo tvoj

Istok, zapad, sever i jug
Ti mi draga više nisi drug
Tvoja mama sad sve zna
Noćas u parku sam te ljubio ja.

Ja, ja, samo ja
Ja, ja, samo ja
Ja, ja, samo ja
Ja, ja, samo ja

Biću tvoj, biću tvoj,
Samo tvoj

avatar
Gangsta_Bejbi
Webmaster
Webmaster

Ženski
Broj poruka : 1186
Location : Beograd...
Datum upisa : 28.09.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Partibrejkers

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu